Thursday, January 8, 2009

Potato casserolle

Masa hari tahun baru kita ada post entry yang kita masak breakfast potato casserolle kan so hari ini kita letaklah resepi kat sini memandangkan hari ini kita free..boleh kita tempek seberapa banyak entry yang boleh, sebab esok kita dah mula sibuk nak siapkan tempahan kuih raya cina sampailah minggu depan baru free lagi....



Potato Casserolles

10 keping hashbrown, dihancurkan
300g daging kisar, goreng dengan sedikit minyak hingga agak kering
1 labu bawang besar, dipotong dadu
1 - 2 tin cream soup of mushroom
1 cawan sour cream/pure cream

Topping:
3 keping hashbrown, dihancurkan
1/2 cawan shredded cheddar cheese

Dalam mangkuk campurkan semua bahan (tidak termasuk topping) dan gaulkan hingga rata. Jangan tambah garam sebab soup memang dah ada garam Masukkan ke dalam pinggan casserolle 9"x13" atau sesuaikan dengan apa yang ada.

Untuk topping, gaulkan hashbrown & cheddar cheese dan taburkan atas hashbrown yang mula2 tadi dan bakar dalam oven selama 40 minit atau sampai golden brown.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails