Friday, April 3, 2009

Ketuk/Getuk Ubi


Buat kueh getuk ni last week. Masa tu pergi NTUC Extra, nampak pulak ubi kayu yang dah di kopek kulit dan putih melepak dalam vacuum sealed package. Geram betul kita tengok, sedar tak sedar ubi pun dah ada kat dalam bakul...dalam hati berkata2 nak cuba buat getuk ubilah...sebab kita tak pernah buat kueh ni dan ingredients dia kita agak2 je tak ada sukatan pun...main gasak je....hehehe

1 comment:

blogresipi said...

Macam bingka ubi ke kuih nie? nampak sedap la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails