Thursday, July 19, 2012

Kuih bakar berlauk yg dimasak dgn menggunakan Happycall pan



Actually sejak I beli happycall pan ni memang macam2 I dah try. Selalunya kalau nak makan frozen chicken wing selalunya goreng and that makes it very oily so I cuba masak menggunakan happycall (but before that I have to defrost dulu the frozen chicken wings) without adding any oil and it was good.... Then I masak ikan cencaru sumbat cili but I put a little bit of oil and I love it sebab tak ada minyak merecik satu dapur and my ikan pun cantik je tak selekeh langsung...

 So masa I memasak tu...ada juga terpikir nak masak kuih bakar berlauk gunakan pan ini dan hari ini terkabullah keinginan itu dengan menggunakan resepi yang dia ambil dari Dapur Tanpa Sempadan yang popular tu...dan....hasilnya sungguh I suka walaupun tak ada bahan taburan seperti daun bawang/sop dan cili hiris ianya tetap jadi...itu yang penting dan sedap juga....:') Satu adunan dapat 2 tapi itu terpulang pada besar pan itu. My pan adalah size yang paling besar so dapatlah 2 dan masa untuk memasaknya cuma ambil masa lebih kurang 15 minit je... Nanti kalau I senang I post another entry for the recipe and how I cook the kuih bakar ok....



Published with Blogger-droid v2.0.6

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails