Actually kita dapat resepi tahu ni masa bulan Ramadan yang lalu dari akhbar Sunday Times. Kalau nak ikutkan resipi dia, tahu ni dimakan sejuk-sejuk... maknanya tidak di kukus terlebih dahulu... Alahai... tak boleh telan lah kita kalau tak masak. So kita pun kukus lah sekejap dalam 10 minit gitu. Kalau susah nak dapat chicken floss bolehlah tukar pada isi ayam kisar.
Tahu kukus serunding ayam
1 paket tahu lembut
Serunding ayam secukupnya
3 sudu besar minyak bawang goreng
2 sudu besar kicap cair
1 sudu besar minyak bijan
Chili flakes (optional)
Daun bawang hiris untuk taburan
Satukan minyak bawang goreng, kicap cair & minyak bijan dan tuangkan ke atas tahu yang telah ditaruh ke dalam bekas yang tahan panas. Taburkan serunding di atas tahu dan jika suka pedas jangan lupa taburkan chili flakes di atasnya dan kukus selama 10 minit. Setelah masak taburkan daun bawang yg telah dihiris. Selamat mencuba...
No comments:
Post a Comment