Thursday, March 26, 2009

Epok-epok telur


Memandangkan dengan keadaan kewangan yang melanda, weekend kita dah tak keluar makan luar lagi especially breakfast. So one of the weekend, kita buat epok-epok telur untuk sarapan. Dah lama juga kita tak buat epok-epok ni.

Untuk buat epok2 telur ni tak lah susah sangat sebab kulit dia tu macam kulit epok2 biasa je dan intinya pulak cuma telur yang dipecahkan sebiji2 untuk setiap epok2. Biasanya kalau kita nak buat epok2 telur ni, dohnya kita bulat kan sebesar bola golf. Lepas tu kita gelekkan sehinggakan menjadi bulatan sebesar lebih kurang 17cm in diameter. Kemudian kita letakkan kedalam piring yang melengkung kedalam yang sebesar lebih kurang 14 - 15cm dan pecahkan telur sebiji. lipat dan kelim seperti epok2 biasa dan goreng macam biasa tapi dengan api yang kecil supaya telur betul2 masak dan hidangkan dengam sos cili.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails