Friday, March 6, 2009

Lamb Chop Stew 2


Semalam semua nak makan western lagi, so kita masak lamb chop stew. Memang senag dah mudah untuk disiapkan. Dalam masa 1 jam semua beres....siap..

Lamb Chop Stew

6 keping lamb shoulder, digaulkan bersama garam, lada putih serbuk dan 2 sudu makan tepung gandum dan goreng selama 5 minit
3 labu bawang besar, dipotong dadu
kayu manis & buah pelaga
4 batang celery stick, dipotong dadu
200g baby carrot
200g baby potato, direbus
lada putih serbuk
2 sudu makan butter
2 cawan air (kalau ingin yang berkuah lebihkan sukatan air)


Cairkan butter dan tumiskan bawang dan kayu manis & pelaga hingga wangi. Masukkan celery dan kacau sebentar. Masukkan air biarkan medidih. Masukkan daging yang telah digoreng tadi dan carrot dan masak hingga daging empuk dan kuah agak pekat, Masukkan garam, serbuk lada putih dan kentang, kacau sebentar dan hidangkan bersama roti....

1 comment:

Liyana said...

salam ziarah..nk tanya...kalau goreng mcmtu daging tu lembut ke?takyah ketuk2 or rebus ke?dh lama teringin nk masak steak ke lamb chop ke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails